Hieronder tref je specifieke informatie aan voor de deelnemers aan de Autumn Desert Trail. Deze informatie wordt doorlopend bijgewerkt. Vlak voor de ADT van start gaat, ontvangen deelnemers ook nog een deelnemersmail met belangrijke informatie. Houd je mailbox/spam dus in de gaten.

Let op:
Je ontvangt alleen mail als degene die jou heeft aangemeld, ook JOUW e-mailadres heeft ingevoerd. In ons systeem kunnen we nu al zien dat dat niet in door iedereen gedaan is. Hippisch Drenthe is niet verantwoordelijk voor het niet correct invullen van de verplichte gegevens, en daardoor ook niet voor het feit dat deelnemers die niet met een eigen e-mailadres zijn aangemeld geen mails van ons ontvangen. Je zult zelf een manier moeten vinden om op de hoogte te blijven, want wij kunnen geen mails nasturen.

Parkeerterrein
We hebben een mooi, hoog gelegen, stuk land te leen gekregen van de stichting Olmen Es in Appelscha. Natuurlijk kunnen we het weer niet voorspellen en we zorgen voor voldoende rijplaten, maar zoals we vorig jaar hebben gezien: auto-trailercombinaties kunnen komen vast te zitten. Je blijft echter zelf verantwoordelijk voor je eigen combinatie auto-trailer en of die combinatie in staat is om onder normale omstandigheden het terrein te verlaten. In geval van nood beschikken we over een voertuig (Aebi) die vastzittende combinaties kan lostrekken. Het parkeren, evenals het eventueel lostrekken van een vastzittende combinatie is volledig voor eigen risico. Hippisch Drenthe kan hierin geen verantwoordelijkheid nemen. Zorg ervoor dat je auto over de mogelijkheden beschikt om losgetrokken te kunnen worden, mocht dit nodig zijn. Praktisch betekent dit:

Weet waar je sleepoog zit!
Pak het boekje of bel je vader/vriend/garagemonteur of surf naar Google, plaats het sleepoog en ga daarna pas sleephulp halen.

Opmerking over het parkeren:
Er mag niet geparkeerd (of gestopt!) worden in de bermen. Ons parkeerterrein is groot genoeg.

Route naar het Drents-Friese Wold
Deelnemers komen elkaar tegen op de heen- en terugweg. Houd rekening met elkaar tijdens het passeren. Er is ruimte genoeg. De route naar de Kale Duinen wordt met bordjes aangegeven. Ook de terugweg staan bordjes met ‘uitgang’ erop vanuit het Drents-Friese Wold.

Eigen Risico
Jouw deelname aan de Autumn Desert Trail is geheel op eigen risico. In het reglement kun je hierover meer lezen. Met het kopen van je ticket heb je ingestemd met de algemene voorwaarden en het reglement. Minderjarigen (jonger dan 18 jaar) dienen hun wettelijke vertegenwoordiger (ouders/voogd) te toestemming te hebben van hun ouders.

De puzzeltocht
Dit jaar organiseren we geen puzzeltocht. Het is erg lang twijfelachtig was of de ADT door kon gaan, omdat we geen parkeerterrein konden vinden. Toen we uiteindelijk wel een geschikt terrein vonden, was de tijd die we over hadden voor de organisatie van het evenement zo beperkt dat we geen sponsors voor prijzen meer konden zoeken. Daarbij was het aantal deelnemers dat vorig jaar deelnam aan de puzzeltocht heel erg laag. Kortom, het was een kwestie van prioriteiten stellen en dus hebben we deze keuze gemaakt.

Korte checklist voor je vertrekt

  1. Neem je ticket/startbewijs mee. Dit kan door het ticket te printen of door het ticket te laten zien op je telefoon. Nogmaals: de tickets zijn persoonsgebonden. Je kunt níet starten op naam van een ander.
  2. Neem € 5,- contant geld mee voor de borgsom van je armband. Deze borgsom krijg je terug als je de armband op dezelfde dag voor 18.00 uur (!) inlevert. Iedere deelnemer is verplicht om deze borg te betalen á € 5,- per armband.
  3. Neem je cap mee. Ruiters zijn verplicht om een goedgekeurde cap te dragen.

Alleen als je voldaan hebt aan de bovengenoemde 3 punten mag je starten aan de Autumn Desert Trail.

Belangrijke telefoonnummers. Mocht je iemand van de organisatie willen spreken tijdens de ADT, neem dan contact op met één van de volgende personen. Sla de nummers desnoods tijdelijk op in je telefoon. Houd wel rekening met het feit dat de ontvangst  van de mobiele telefoons in het gebied niet altijd optimaal is. Krijg je geen contact? Probeer dan één van de andere nummers:

Tanny de Nooy, Hippisch Drenthe: 06-49322370
Henriette Dieters, Hippisch Drenthe: 06-20297751
Jantsje Bijmolt, Staatsbosbeheer: 06-22405133

Eten en drinken
Je krijgt 1 drankje en een plak cake op de Kale Duinen wanneer je dat wilt. Wil je meer eten, drinken of een snack halen op de parkeerplaats? Dan is het handig als je contant geld bij je hebt. We hebben geen pinautomaat.

Prijzen
Koffie en thee: € 1,-
Frisdrank: € 1,50
Cake: € 0,50
Snoep: € 1,-

Hoefsmid en EHBO
Hoefsmid Brennie Koenes is op afroep beschikbaar. Heb je Brennie nodig? Neem contact op met Tanny of Henriette. De EHBO heeft een post op het parkeerterrein (nabij de toiletten, inschrijfbalie en snackwagen) en op de Kale Duinen in de Tipi-tent van Staatsbosbeheer waar de catering verzorgd wordt.

Nieuwe parkeerplaats
We hebben dit jaar een nieuw parkeerterrein gevonden aan de Bosberg/Roggeberg in Appelscha en het wordt ons aangeboden door de stichting OlmenEs.  Navigeer naar camping/vakantiepark De Roggeberg: De Roggeberg 1, 8426 GK Appelscha dan kom je bij het terrein uit. Het is ideaal gelegen ten opzichte van het gebied waarin we zullen rijden, zie kaart hieronder. De roze rechthoek is de parkeerplaats. Precies daar tegenover (aan de linkerkant van de N381) liggen de Kale Duinen. De route naar het gebied wordt met behulp van bordjes duidelijk aangegeven.

Tevens zullen er in het gebied bordjes worden geplaatst die verwijzen naar de uitgang. Houd rekening met (tegemoetkomende) andere deelnemers; er is ruimte genoeg om elkaar te passeren.

Aankomst parkeerterrein

Wanneer jij je auto, trailer of vrachtwagen geparkeerd hebt, kun jij je aanmelden bij de inschrijfbalie op het parkeerterrein. Je vindt de inschrijfbalie bij de snackwagen en de toiletten. Hier laat jij je ticket zien, ontvang je een consumptiemunt en betaal je de borg van € 5,- voor je armband. Deze armband dien je zichtbaar te dragen. Boswachters en BOA’s controleren aan de hand van de armband of de ruiters in het gebied officiële deelnemers van de ADT zijn.
Vervolgens zadel je je paard op en zorg je ervoor dat je in het door jou geboekte tijdsblok van start gaat.

Starttijden

We starten in tijdsblokken van 25 minuten, zie afbeelding hiernaast.

Opmerkingen bij de starttijden:

1) Zorg ervoor dat je start binnen het tijdsblok dat je geboekt hebt.

2) Voor iedereen, maar zéker voor de laatste twee groepen geldt: zorg ervoor dat je binnen bent voordat het donker wordt.
Hou er ook rekening mee dat van zaterdag op zondag de wintertijd ingaat: het wordt een uur eerder donker!

Vrij rijden

Alle deelnemers worden vanaf de parkeerplaats via een vaste route naar het gebied geleid. Zodra je in het gebied aankomt, ben je vrij om te rijden waar je wilt. Het liefste buiten de paden, zodat het doel van Staatsbosbeheer (beheermaatregel van het gebied) ook behaald wordt.

Er zijn dus géén uitgezette routes. Bij de tent van Staatsbosbeheer op de Kale Duinen kun je drinken halen (je krijgt één consumptiemunt, voor een drankje en koek, als je je aanmeldt bij de inschrijfbalie op het parkeerterrein). Bezoekers/fotografen dienen alle consumpties te betalen.

Belangrijke tip

De deelnemers die hebben meegedaan aan eerdere edities van de ADT weten het al, voor de nieuwe ruiters hebben we toch nog even een tip. We vragen iedereen om rekening te houden met het feit dat het terrein waarop de ADT verreden wordt, naast zandpaden, behoorlijk zware stukken kent. De zandverstuiving (Kale Duinen) is mul en het op- en afrijden van de heuvels in het gebied er omheen is zwaar.

Houd rekening met de conditie van je paard, realiseer je dat je paard ook jouw ruitergewicht draagt en pas daar je rit op aan. Zorg voor een rustige/goede warming-up als je naar de Kale Duinen rijdt en zorg ervoor dat je op de terugweg rustig uitstapt naar je trailer.