Deelnemersinformatie ADT 2019

Hieronder tref je specifieke informatie aan voor de deelnemers aan de Autumn Desert Trail. Deze informatie wordt doorlopend bijgewerkt. Vlak voor de ADT van start gaat, ontvangen deelnemers ook nog een deelnemersmail met belangrijke informatie. Houd je mailbox/spam dus in de gaten.

Let op:
Je ontvangt alleen mail als degene die jou heeft aangemeld, ook jouw e-mailadres heeft ingevoerd. Vaak wordt dat niet gedaan door degene die de tickets boekt. Zorg dus dat je op de hoogte blijft via degene die jou heeft opgegeven, want wij kunnen geen mails nasturen.

Parkeerterrein
We hebben een mooi, hoog gelegen, stuk land te leen gekregen van de stichting Olmen Es in Appelscha. Natuurlijk kunnen we het weer niet voorspellen en we zorgen voor voldoende rijplaten, maar zoals we vorig jaar hebben gezien: auto-trailercombinaties kunnen komen vast te zitten. Je blijft echter zelf verantwoordelijk voor je eigen combinatie auto-trailer en of die combinatie in staat is om onder normale omstandigheden het terrein te verlaten. In geval van nood beschikken we over een voertuig (Aebi) die vastzittende combinaties kan lostrekken. Het parkeren, evenals het eventueel lostrekken van een vastzittende combinatie is volledig voor eigen risico. Hippisch Drenthe kan hierin geen verantwoordelijkheid nemen. Zorg ervoor dat je auto over de mogelijkheden beschikt om losgetrokken te kunnen worden, mocht dit nodig zijn. Praktisch betekent dit:

Weet waar je sleepoog zit!
Pak het boekje of bel je vader/vriend/garagemonteur/eigenaar van de auto of surf naar Google, plaats het sleepoog en ga daarna pas sleephulp halen.

Opmerking over het parkeren:
Er mag niet geparkeerd (of gestopt!) worden in de bermen. Ons parkeerterrein is groot genoeg.

Het parkeerterrein is ideaal gelegen ten opzichte van het gebied waarin we zullen rijden, zie de kaart hieronder. De route naar het gebied toe (de rode lijn op de kaart) wordt met behulp van bordjes duidelijk aangegeven. Hieronder staat de route van 2018. Staatsbosbeheer kan hier voor 2019 nog wijzigingen in aanbrengen. Route is dus onder voorbehoud.

Bij het verlaten van de parkeerplaats rijd je langs een weiland waarin een paar geiten staan. Nu kom je in het Drents-Friese Wold ook schapen tegen, maar we wilden dit toch even vermelden. Zoals waarschijnlijk bekend is bij jullie: geiten hebben een aparte geur die paarden niet altijd kunnen waarderen. In overleg met de boerin hebben we afgesproken dat de geiten op het achterste deel van het land, uit de buurt van de route worden geparkeerd. Je hebt er dus geen last van, maar bent nu wel even op de hoogte.

Als extra verrassing ga je op de heenweg over een zandvlakte, een soort ‘kleine Kale Duinen’. Ook dat is uniek, want normaal mag je er niet komen met je paard.

Op de terugweg volg je de blauwe route en de bordjes waarop ‘Hippisch Drenthe – Uitgang’ staat.

Op bepaalde punten zul je deelnemers tegenkomen die heen of terug rijden. Houd rekening met tegemoetkomende deelnemers; er is ruimte genoeg om elkaar te passeren.

De puzzeltocht
Dit jaar organiseren we geen puzzeltocht.

Korte checklist voor je vertrekt

  1. Neem je ticket/startbewijs mee. Dit kan door het ticket te printen of door het ticket te laten zien op je telefoon. Nogmaals: de tickets zijn persoonsgebonden. Je kunt níet starten op naam van een ander.
  2. Zorg dat je je kunt identificeren als daar om gevraagd wordt bij de aanmeldbalie.
  3. Neem € 5,- contant geld mee voor de borgsom van je armband. Deze borgsom krijg je terug als je de armband op dezelfde dag voor 19.00 uur inlevert. Iedere deelnemer is verplicht om deze borg te betalen á € 5,- per armband.
  4. Neem je cap mee. Deelnemers zijn verplicht om een cap te dragen.

Alleen als je voldaan hebt aan de bovengenoemde punten mag je starten aan de Autumn Desert Trail.

Belangrijke telefoonnummers 
Mocht je iemand van de organisatie willen spreken tijdens de ADT, neem dan contact op met één van de volgende personen (sla de nummers desnoods tijdelijk op in je telefoon). Houd wel rekening met het feit dat de ontvangst  van mobiele telefoons in het gebied niet altijd optimaal is. Krijg je geen contact? Probeer dan één van de andere nummers:

Tanny de Nooy, Hippisch Drenthe: 06-49322370
Henriette Dieters, Hippisch Drenthe: 06-20297751
Jantsje Bijmolt, Staatsbosbeheer: 06-22405133

Aankomst parkeerterrein

Je volgt de aanwijzingen van de verkeersregelaars/parkeerwachters op.

Wanneer je de auto en trailer of vrachtwagen geparkeerd hebt, kun je je aanmelden bij de aanmeldbalie op het parkeerterrein. Je vindt de aanmeldbalie bij de snackwagen en de toiletten. Hier laat je je ticket zien, ontvang je een consumptiemunt en betaal je de borg van € 5,- voor je armband. Deze armband dien je zichtbaar te dragen. Boswachters, BOA’s en de organisatie controleren aan de hand van de armband of de ruiters in het gebied deelnemers van de ADT zijn.

Persoonsgebonden kaarten
Let op: de tickets zijn persoonsgebonden. Dat betekent dat je niet onder andermans naam mag starten (zie het reglement op onze website). Op het moment dat iemand van de organisatie twijfelt of jij degene bent die op het ticket genoemd wordt, dan kunnen we vragen om je legitimatiebewijs.

Steekproeven ticketcontrole (ID-check)
Wij gaan uit van de goedheid van onze deelnemers, maar zullen toch door middel van steekproeven ID’s en tickets controleren. Zorg dus dat je jezelf kunt identificeren. Als organisatie doen wij er alles aan om het evenement goed en veilig te laten verlopen. De verzekering stelt eisen waaraan wij moeten voldoen en jullie dus ook. Het evenement is té groot geworden om uitzonderingen te maken. We vragen jullie begrip hiervoor… Heb je een ticket dat niet op jouw naam staat? Stuur dan een mail naar info@hippischdrenthe.com. Dat kan tot en met 18 september 2019.

Eten en drinken
Je krijgt bij de aanmeldbalie een munt die je alleen op de Kale Duinen kunt inwisselen voor 1 drankje en een plak cake. Wil je meer eten, drinken of een snack halen op de parkeerplaats? Dan is het handig als je contant geld bij je hebt. We hebben geen pinautomaat.Prijzen
Koffie en thee: € 1,-
Frisdrank: € 1,50
Cake: € 0,50
Snoep: € 1,-Hoefsmid en EHBO
Hoefsmid Brennie Koenes is op afroep beschikbaar. Heb je Brennie nodig? Neem contact op met Tanny of Henriette. De EHBO heeft een post op het parkeerterrein (nabij de toiletten, aanmeldbalie en snackwagen) en op de Kale Duinen in de Tipi-tent van Staatsbosbeheer waar de catering verzorgd wordt.

Starttijden

We starten in tijdsblokken van 25 minuten, zie afbeelding hiernaast.

Opmerkingen bij de starttijden:

1) Zorg ervoor dat je start binnen het tijdsblok dat je geboekt hebt.

2) Voor iedereen, maar zéker voor de laatste twee groepen geldt: zorg ervoor dat je binnen bent voordat het donker wordt.

Vrij rijden

Alle deelnemers worden vanaf de parkeerplaats via een vaste route naar het gebied geleid. Zodra je in het gebied aankomt, ben je vrij om te rijden waar je wilt. Het liefste buiten de paden, zodat het doel van Staatsbosbeheer (beheermaatregel van het gebied) ook behaald wordt.

Er zijn dus géén uitgezette routes. Bij de tent van Staatsbosbeheer op de Kale Duinen kun je drinken halen (je krijgt één consumptiemunt, voor een drankje en koek, als je je aanmeldt bij de inschrijfbalie op het parkeerterrein). Bezoekers/fotografen dienen alle consumpties te betalen.

Belangrijke tip

De deelnemers die hebben meegedaan aan eerdere edities van de ADT weten het al, voor de nieuwe ruiters hebben we toch nog even een tip. We vragen iedereen om rekening te houden met het feit dat het terrein waarop de ADT verreden wordt, naast zandpaden, behoorlijk zware stukken kent. De zandverstuiving (Kale Duinen) is mul en het op- en afrijden van de heuvels in het gebied er omheen is zwaar.

Houd rekening met de conditie van je paard, realiseer je dat je paard ook jouw ruitergewicht draagt en pas daar je rit op aan. Zorg voor een rustige/goede warming-up als je naar de Kale Duinen rijdt en zorg ervoor dat je op de terugweg rustig uitstapt naar je trailer.

Grenspoel
In het Drents-Friese Wold ligt ook de Grenspoel, een grotere ven. Het is verboden om daar langs of doorheen te rijden. Datzelfde geldt voor andere vennetjes in het gebied. Treft de organisatie je toch aan op een verboden plek, dan volgt  per direct uitsluiting van het evenement.